fbpx

MEEST GESTELDE VRAGEN. HEB JE EEN ANDERE VRAAG? STUUR ME GERUST EEN BERICHTJE!

VOOR HOEVEEL UUR MOETEN WE JE BOEKEN ALS WE GAAN TROUWEN?

Als documentaire style bruidsfotograaf vertel ik graag jullie verhaal van jullie bijzondere dag. Ik begin daarom graag tijdens de eerste voorbereidingen in de ochtend, vanaf het moment dat de eerste makeup er op zit. Tot  aan het eerste uurtje van jullie feest. De meeste bruidsparen boeken mij tussen de 8 -12 uren. Natuurlijk is geen een bruiloft het zelfde ik ben te boeken vanaf 7 uren.

ONTVANGEN WE OOK DE RAUWE, ONBEWERKTE BESTANDEN?

Nee, De manier van bewerken kenmerkt een fotograaf, ik heb mijn eigen style en besteed heel veel aandacht aan de bewerking van foto’s. Mijn foto’s zijn te herkennen aan zachte warme tonen en met een lichte fijne film korrel, ik ben weg van de film look and feel. Dit is mijn handtekening, zie het als een schilder die in zijn eigen style schildert. Hij zal je niet de schetsen geven om deze zelf te kunnen inkleuren.

WANNEER ONTVANGEN WIJ ONZE TROUWFOTO’S

Binnen 3 dagen ontvangen jullie een eerste preview, een aantal foto’s om alvast te kunnen delen. Na jullie bruiloft begint natuurlijk het echte werk, het maken van een selectie en alle foto’s stuk voor stuk zorgvuldig bewerken. De maximale levertijd is 8 weken. Daarna kunnen we samen jullie trouwalbum samenstellen.

KUNNEN WE ZELF ONZE TROUWALBUM SAMENSTELLEN?

Ik help jullie graag met het maken van een eerste layout van jullie trouwalbum. Jullie kunnen deze bekijken in jullie digitale fotoalbum. Jullie kunnen heel eenvoudig in dit programma wijzigen doorgeven. Zodat ik de vervolgens weer kan doorvoeren. Op moment dat jullie 100% tevreden zijn zal ik het ontwerp overdragen aan mijn boekmaker.

HOE ONTVANGEN WIJ ONZE TROUWFOTO’S?

Jullie trouwfoto’s worden digitaal geleverd in een prachtige online trouwalbum. Deze die beschermt is en alleen voor jullie zichtbaar is en voor mensen die jullie toegang willen geven voor dit album. Vanuit dit album kunnen jullie heel eenvoudig met één druk op de knop foto’s downloaden in zowel web formaat als print formaat.

WAT GEBEURT ER ALS JE APPARATUUR STUK GAAT?

Ik neem altijd back-up apparatuur mee, zowel lenzen en camera’s.

WAAROM MOETEN WE VOOR JOU KIEZEN?

Ik wil dat jullie moeten kunnen genieten van jullie dag, zonder te veel rekening te houden met een fotograaf op jullie dag. Ik ben niet de bazige fotograaf die continu iedereen vraagt om in de lens te gaan kijken en dan te gaan lachen. Ik leg lever juist de echte momenten vast die ontstaan op jullie bruiloft. Ik hou niet van akward traditioneel en ongemakkelijk poseren. Ik hou het lekker spontaan en je hoeft bij mij niet geforceerd in de lens te kijken. Naast dat ik veel ervaring heb beschik ik ook over een goede dosis humor en stel ik je op je gemak tijdens jullie bruiloft.  Ik ben een “Easy going guy” en ben makkelijk in de omgang. Dit is niet alleen fijn voor jullie maar ook voor jullie gasten, ik maak makkelijk contact en jullie gasten waardoor zij al snel op gemak voelen met mij in de buurt. Daarom krijg ik iedereen leuk op de foto. Dit is wel zo fijn ik ben immers de groot deel van jullie dag aanwezig. Ik loop er ook niet bij als een ninja met allemaal opvallende toeters en bellen. Je kan me het beste zien als een speciale gast op jullie dag.

Ik wil ook niet alleen maar een zakelijke transactie, de meeste bruidsparen worden vrienden van me. Ze boeken mij als ze kindjes krijgen en voor familie shoots of ik kom ze tegen op bruiloften van hun vrienden omdat ze mij hebben geadviseerd.

Vindt je net als mij dat fotografie meer is dan alleen maar een vinkje op je checklist van je bruiloft? En hou je niet van ongemakkelijke fotografie? Dan worden we al snel vrienden. 🙂

WAT ALS JE ZIEK BENT?

Ik heb en aantal vrienden fotografen die ik kan adviseren (bij beschikbaarheid) of wordt het totaal betaalde bedrag terugbetaald. Ik werk altijd met een fotografie contract waarbij we onze afspraken in vastleggen dat is wel zo fijn!

WE ZIJN NIET FOTOGENIEK EN HEBBEN GEEN ERVARING

Dat is natuurlijk geen probleem. Ik hou niet van ongemakkelijk en traditionele poseren. Tijdens jullie gezamenlijke fotomoment maken we er juist een relaxt moment momentje van en maken samen lol!. Wees gerust, je hoeft niet in de camera te kijken en ik beloof je ook geen Cheese te zeggen.

HOEVEEL FOTO’S ONTVANGEN WIJ?

Dat is altijd lastig vooraf te zeggen. Iedere bruiloft is uniek en er ontstaan altijd eigen unieke momenten. Het is voor mij ook altijd een verrassing wat ik tegen ga komen. Maar om toch een aantal te noemen, ongeveer 250 tot 400 foto’s voor complete dag.

LEVER JE OOK TROUWALBUMS?

Jazeker! In verschillende maten en materialen linnen en leder. Ik vind dat bij trouwen een trouwalbum hoort, en dat jullie mooie foto’s niet moeten komen te verdwijnen op een geheugenkaartje in jullie rommel laatje. Sterker ik sta voor kwaliteit en ben biedt jullie daarom het neusje van de zalm als het gaat om trouwalbums. Ik ben helemaal weg van speciale en bijzondere papiersoorten en Fine-Art papier is het allerbeste papier om jullie speciale en dierbare foto’s op te printen. Ik biedt daarom alleen Fine-Art trouwalbums aan. Mijn boekmaker en zijn team besteed net als mij veel aandacht voor kwaliteit, echte vakmensen die al jaren maakt al jaren mijn bruidsparen blij maken!

KUNNEN WE OOK PRINTS BIJ JOU BESTELLEN? 

Jazeker! Ik adviseer om geen foto’s te bestellen via een fotoprintmachine die je wel eens tegenkomt bij de Kruitvat.. Mocht je zeker willen zijn van de beste kwaliteit print’s dan kan je ook foto’s bestellen vanuit jullie digitale fotoalbum in jullie eigen persoonlijke webshop. Tevens krijg je levenslang garantie op jullie bestelde foto’s mochten de kleuren vervagen.

MET WAT VOOR CAMERA EN LENZEN WERK JE ?

Ik werk met Canon 5D camera’s in combinatie met professionele Canon L prime lenzen. Mijn camera maakt automatisch een back-up in de camera. Iedere gemaakte foto wordt automatisch opgeslagen op een tweede geheugenkaart in de camera. Ik werk alleen met prime lenzen gezien deze bij heel weinig licht foto’s kunnen maken. Ik werk alleen met natuurlijk licht om de sfeer van dat moment zo puur mogelijk te kunnen vastleggen. Een flitser is heel storend en haalt juist al het sfeer weg. Alleen tijdens het feest gebruik ik af en toe een flitser om speciale effecten te kunnen maken.

WANNEER KUNNEN WE JE HET BESTE BOEKEN ?

Meestal wordt ik een jaar van te voren geboekt. Het is daarom verstandig om z.s.m. contact met mij op te nemen als jullie trouwdatum bekend is.

This function has been disabled for Documentaire style bruidsfotografie.